«Майстор-презентатор» – предизвикателство за презентатори

Всяка добра идея си има начало. Но за да има начало, са й нужни ентусиасти. Ентусиасти-инициатори и ентусиасти-последователи. И както много пъти сме се убеждавали в нашата работа - вторите като че ли са по-важни. Точно на тях благодарим за първото издание на „Майстор-презенатор", съвместна инициатива между Mid-Point и Apeiron Communication.

Реализирахме я на 10 октомври 2013 г., с надежда да отворим дума за изкуството на представянето във формална и неформална среда. Не знаехме какво да очакваме. Пуснахме регистрация, получихме одобрение и доста заявки за участие.

Майстор-презентатор – предизвикателство за презентатори

В деня на събитието посрещнахме своите разнообразни гости. В очите им прочетохме ентусиазъм, припов-дигнатост, любопитство, оптимизъм.

Четирима от тях се престрашиха да излязат пред останалите и да покажат своя подход за развитие на една тема - основната ни цел при развитието на концепцията за това събитие.

Това вероятно беше най-полезния урок за всички. Да получиш нагледен отговор на въпроса как може да подходиш и как може да представиш една универсална тема. Без да имаш време за подготовка и премисляне на нейното съдържание. Просто да се довериш на инстинкта си. За щастие, точно това успяхме да видим от нашите четирима Майстор-презентатори - тяхната личност, техните персонални качества и оригинален подход. Те спечелиха нашите симпатии. От Нилс Бор, до избите на Старосел, пътешествие за работа със столичното метро, скачане с бънджи и списъка от най-важни качества за успех в живота - участниците, организаторите и останалите зрители на събитието със сигурност чуха поне една интересна идея, факт или записаха някой трик, който може би ще се опитат да приложат в следващата си презентация.

Майстор-презентатор – предизвикателство за презентаториВ края на предизвикателството всички ние оценихме с думи представянето на нашите Майстор-презентатор-ентусиасти. Всеки от тях спечели прозвище на базата на оказаното въздействие, получи и персонална обратна връзка, която да му помогне да става още по-добър.

Като Майстор-създатели на инициативата, в Mid-Point и Apeiron си обещахме да помислим как можем да доразвием идеята.

Началото беше дадено. Ние ще работим и ще се опитаме да продължим формата. Защото за нас е важно да правим неща полезни за вас!

Благодарим ви, че споделихме емоцията, Майстор-ентусиасти! Благодарим ви и до следващия път!