fbpx
Мид-Пойнт Кариери бе обучаващ на енергийни скаути 1

Мид-Пойнт Кариери бе обучаващ на енергийни скаути

Мид-Пойнт Кариери бе обучаващ на енергийни скаути 2

Екипът на Мид-Пойнт Кариери бе обучаващ на първите енергийни скаути в България Фокусът на обучението „Умения за презентиране“ беше поставен върху развитие на комуникационните им умения, подобряване на индивидуалните им стилове за представяне на интересни и позитивни презентации.

Мид-Пойнт Кариери беше и член на журито, което излъчи победителите за 2018 г.
С гордост споделяме видео от финалното събитие на проекта.
„Young Energy Europe“ е част от Европейската инициатива за опазване на климата (EUKI) и се финансира от германското федерално министерство на околната среда, опазването на природата и ядрената безопасност.

Шивашката фирма „Пирин Текс Продакшън“ ЕООД в Гоце Делчев взе голямата награда с проект за рециклиране на петролни деривати. Това ще доведе до спестяване на 44 т емисии въглероден диоксид на годишна база. Рентабилността на инвестицията е 10 т. отпадък, 45% нерафинирано гориво, 30% черен карбон, 16% метал, 6% некондензиращ се газ и 3% пепел. 5 месеца e периодът на възвръщаемост на инвестираните средства, като резултатът е спестени 30% разход на гориво годишно. Победителят ще има възможността да презентира идеята си през следващата година в Берлин, заедно със скаутите победители от Гърция, Унгария, Чехия и Германия.

Производителят на капачки „Херти“ АД спечели специалната награда за ангажираност с проект за оптимизация на компресорната система в предприятието в гр. Плиска, който ще доведе до 190 508 kWh спестена енергия и 151,5 т. въглероден диоксид на годишна база при 3 години период на възвращаемост на инвестицията.

Технологичната компания „Ъпхолд“ ООД бе отличена със специалната награда за приложимост. Фирмата представи проект за дигитализация на офис пространство, включващ замяна на физически сървър с клауд технология, който пести до 30% от разходите – 4 500 kWh спестена енергия и 3,3 т. емисии въглероден диоксид на годишна база при 1 месец период на възвращаемост на инвестицията.

Отборът на „Музейко“ бе отличен със специална награда за ефект върху общността. Проектът предвижда повишаване на енергийната ефективност в детския научен център чрез намаляване на консумацията на електроенергия. Трите компании, носители на специалната награда, ще могат да посетят панаира в Хановер.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.